Leestijd:

Reading Progress:

Remco Rhee is regisseur/verslaggever bij Shownieuws van SBS. Daarnaast is hij allround-presentator en regelmatig te zien in het Haarlemse. Op donderdag 1 januari verzorgt hij de presentatie van de Nieuwjaarsduik Schalkwijk in Zee. Na het startschot dat om 15.00 uur zal klinken duiken deelnemers het water van de Molenplas in, gelegen in Schalkwijk-Zuid. Daar spreken we hem op een stormachtige maandagochtend. Bij uitzondering is het personeel van restaurant De Molenplas zo vriendelijk om ons binnen te laten, terwijl het etablissement nog niet geopend is.

Hoe is de stemming?

(Big smile) ,,Heel positief. Ik ben in de mood van: ‘vooruit, met z’n allen’. Ik ben negen van de tien keer vrolijk, maar kan ook melancholisch zijn. In de kern hou ik van het kleinschalige. Als ik wil ontspannen ga ik piano of gitaar spelen. Nummers van Jamie Cullum, Nina Simone of John Mayer.’’

Remco Rhee

Regisseur/verslaggever bij Shownieuws… Dan hou je je bezig met…

,,Met de nieuwe cd van Gerard Joling, of Badr Hari die voor de rechtbank moet verschijnen, het feit dat Sieneke moeder wordt, of dat Onno Hoes weer ondeugend is geweest. Mijn werk bestaat vooral uit champagne drinken en taart eten, zeg ik weleens. Het is luchtig en wellicht  niet de zwaarste kost die er is. Toch is er een grote interesse onder de mensen, dus je verhaal doet er zeker toe. Maar ik hou van het vertellen van verhalen. Dat vind ik heerlijk. Ik doe alleen maar leuke dingen vind ik.’’

Remco Rhee

Je was ooit radiomaker bij Haarlem105. Waar groeide je op in Haarlem?

,,In de Jan van Zutphenstraat in Meerwijk, niet ver hier vandaan. Er wordt door veel Haarlemmers vaak met een negatieve blik naar Schalkwijk gekeken, maar daar ben ik het absoluut niet mee eens. Het is zó mooi hier. Het is kleurrijk. Ik groeide op met Stevie en Mohamed en leerde over de Koran en de Bijbel. Ik ken heel veel supertoffe mensen in Schalkwijk en kom er nog steeds graag. Vandaar ook dat ik graag meewerk aan Schalkwijk aan Zee in de zomer en Schalkwijk in Zee in de winter.’’

Remco Rhee

De Molenplas in springen op 1 januari? Brrrr.

,,Ik zou zelf nooit in dat water springen. Maar het is ontzettend leuk om zo’n stel mensen in badjas en badmuts klaar te zien staan om de duik te maken. Het is misschien niet zo’n heel grote groep, maar het enthousiasme is groot, compleet met hard gillen en zo. En er zijn nog wat muzikale optredens omheen. Het is sowieso leuk om te komen kijken. Ik vind het goed dat er zulke evenementen in Schalkwijk worden gehouden. Schalkwijk aan Zee in augustus wordt ook steeds beter bezocht door heel veel verschillende inwoners van Schalkwijk, maar ook door de rest van Haarlem.’’

Remco Rhee

Tot slot, van welke muziek hou je?

,,Pffff, daar vraag je me wat. Dat is zó breed. Ik noem er een paar: Jon Allen, Bon Iver, Red Hot Chili Peppers, Typhoon. Maar uiteraard ook van de zangers en zangeressen van wie ik muziek speel op piano en gitaar.  Mag ik trouwens nog iets zeggen over Haarlem in het algemeen? Ik mis een beetje de kleurrijke figuren die je vroeger in de stad tegenkwam. Tekstdichter Lennaert Nijgh, of die man die als vrouw gekleed ging bij het Proveniershof. Het mag best wel weer wat gekker.’’

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=IBWQycCn9j4&w=560&h=315]

INTERVIEW: PAUL LIPS
FOTOGRAFIE: REMCO VAN DER KRUIS

http://schalkwijkaanzee.nl/schalkwijk-in-zee-nieuwjaarsduik/
http://remcorhee.nl/

We stellen jouw beoordeling op prijs.

Klik op een ster om dit artikel te beoordelen

Gemiddelde waardering: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit artikel niet aan jouw wensen voldeed!

Laten we dit artikel verbeteren!

Vertel ons hoe we dit artikel kunnen verbeteren?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare artikelen

Pin It on Pinterest

Share This