Leestijd:

Reading Progress:

‘Wij gaan door’ van Haarlemmer Raoul Michel: een hart onder de riem én ‘oorwurm met positieve vibe’

Geplaatst op 23 mei 2021

Op de buurtapp ‘nextdoor‘ kwam ineens een bericht langs waarin aandacht gevraagd werd voor een videoclip met de titel ‘Wij gaan door‘. Een lied dat reacties oproept als: ‘een heerlijk positief nummer word ik blij van’. De artiest: Raoul Michel. ‘Het is aan ons, alleen aan ons, om de hoop niet op te geven‘, houdt de Haarlemmer ons voor.

door Paul Lips

(beeld: team Raoul Michel)

Afgelopen week ben ik geprikt. Met AstraZeneca. Of: ‘astrasenicum’, zoals ik tegen familie en vrienden pleeg te grappen. Het gekke is dat het me enigszins geruststelt, terwijl ik het idee heb dat er nog lang geen einde komt aan het afstand houden, mondkapjes dragen, handen wassen enzovoort. Om over ‘volle zalen’ nog maar helemaal niet te dromen. Maar goed, een soort van begin is er, ook al ben ik werkzaam in een sector waarin redelijk te leven valt met uitzonderlijke regelgeving. Het type dat ‘snakt naar het terras’ was ik al nooit zo, dus dat is niet aan de orde.

‘Als je lange adem op lijkt te raken, keer dan nog niet om’, met die regel begin het lied ‘Wij gaan door‘. Met doeltreffende akkoorden en eenvoudige tekstregels weet Raoul Michel de grootste cynicus voor zich te winnen. Dat is een jongen met gevoel voor pakkende melodieën, dat hoor je zo. ‘Wij gaan door‘ valt te categoriseren als een poplied pur sang. De combinatie met de videobeelden – waarin de stad Haarlem (plus omgeving) weer eens op en top uit de verf komt – onderstreept de boodschap.

(beeld: team Raoul Michel)

“Ik ben mega trots op de cast (van te gekke kids en horeca ondernemers) + crew die een hele dag van vroeg tot laat hebben staan beuken”, schrijft Raoul Michel op nextdoor.

Die ‘kids’ mogen gerust even apart vermeld worden. Want zíj vormen de imaginaire band; met zang, gitaar, bas en drums verspreiden ze niet alleen de positieve ‘vibe’ maar ook het idee dat de jeugd de toekomst heeft: ‘we houden vol, blijven dansen als het schemert’.

En als je dan de gezichten van Joost (Stiel’s) en het personeel van Bar Boef ziet stralen dan kun je alleen maar vaststellen dat er snel weer betere tijden gaan aanbreken. Klein opbouwend kritiekpuntje: qua uitspraak van de tekstregels valt hier en daar nog een en ander te verbeteren. ‘Onder regels gebukt, het is nog ‘nie‘ gelukt om het ‘taai‘ echt te keren’, dat is natuurlijk geen ABN zoals we dat in de Spaarnestad plegen te spreken. Maar verder is ‘Wij gaan door‘ een ware oorwurm die het verdient om gedraaid én gedeeld te worden. Waarvan akte.

www.raoulmichel.com

Video credits:

Production company: Stomp Visuals

Director: Claudia Rison

D.O.P: Valentijn Stomp

Focus puller: Daan Hettinga

Camera Assistent: Lisa Hoekstra

Productieleiding: Jorike Verlaan

Junior producer: Nina Veenstra

Junior producer: Anne Gardien

Styling: Rianne Kuijkens

Edit: Valentijn Stomp

Colorist: Sander van Weert

Cast

Zanger: Noé

Gitaar: Liv

Bas: Wies

Drum: Luca

Met dank aan: Bar Boef / Stiels Haarlem / Ax Specialty coffee / Tetterode Sportcomplex / Bakker OSCAR / Chef’s Burger / Fortuyn / Café Studio / Café de Lift / Dodici / Chocolate Company / Goudse Stroopwafel kraam / Haarlem 105

Camera: Het Productiehuis

(beeld: team Raoul Michel)

We stellen jouw beoordeling op prijs.

Klik op een ster om dit artikel te beoordelen

Gemiddelde waardering: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit artikel niet aan jouw wensen voldeed!

Laten we dit artikel verbeteren!

Vertel ons hoe we dit artikel kunnen verbeteren?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare artikelen

Pin It on Pinterest

Share This