Leestijd:

Reading Progress:

Witte bonen in tomatensaus en een verhalenbundelpresentatie

Geplaatst op 25 januari 2017

,,Niet elke week witte bonen in tomatensaus svp’, zei mijn lief onlangs, nadat ik opnieuw zo’n pot uit de plastic supermarkttas tevoorschijn toverde. Wat begon als een geintje in de trant van ‘laten we vanavond eens witte bonen in tomatensaus eten’, dreigde uit te lopen op een gewoonte.

IMG_5703

Het toeval wilde dat ik in dezelfde periode restaurant STAAL binnenwandelde voor een interview. Mijn oog viel op kunstwerken aan de wand. Twee kunstenaars toonden hun werk: Raga Paape en Zep Nieuwenhuijs. Beiden zijn mij onbekend. Zep Nieuwenhuijs maakt tekeningen op bierviltjes, waarvan er één bij mij speciaal in het oog sprong. ‘Elke dag witten bonen in tomatensaus’ viel er te lezen.

IMG_5704

Ook de assemblages van Raga Paape zien er fraai uit. De ondergrond kan van alles zijn, en is beplakt met intrigerende objecten, fotootjes, tekeningen, letters of cijfers. Ik ben op internet gaan zoeken en kon enkel vinden dat Raga Paape actief is als grafisch ontwerper, en afgelopen zomer betrokken was bij de Wonderkamers van Hans Bossmann in De Vishal.

a.ontij

foto Raga Paape

Sabien Bosman van STAAL legde uit dat Raga Paape naast het maken van kunstwerken, ook boekjes in eigen beheer uitgeeft. Vrienden tekenen in op een exemplaar, en kunnen dat tegen betaling ophalen tijdens een boekpresentatie. Toevalligerwijs wil het geval dat de komende boekpresentatie vandaag is, om 18.00 uur in STAAL aan Gedempte Oude Gracht 46. De verhalenbundel is getiteld ‘Ontij’, en maakt nieuwsgierig. Maar ja, ik wist van het bestaan niet af, dus heb niet ingetekend.

Wie weet krijgt dit verhaal een vervolg.

PAUL LIPS

www.staalhaarlem.nl

 

We stellen jouw beoordeling op prijs.

Klik op een ster om dit artikel te beoordelen

Gemiddelde waardering: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit artikel niet aan jouw wensen voldeed!

Laten we dit artikel verbeteren!

Vertel ons hoe we dit artikel kunnen verbeteren?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare artikelen

Pin It on Pinterest

Share This