Leestijd:

Reading Progress:

Zanger-gitarist Dennis Kivit over zijn favoriete muziek van The Millers

Geplaatst op 7 september 2022

Een min of meer opvallend affiche aan het begin van het seizoen bij Jazz in Zandvoort: een ‘Tribute to The Millers’ door het duo Dennis Kivit en Nathaly Masclé met het Trio Jean-Louis van Dam. The Millers? Ergens heel in de verte rinkelt een klein belletje. Reden genoeg om zanger-gitarist Dennis Kivit te vragen of hij iets meer kan vertellen over het concert van zondagmiddag 11 september in De Krocht in Zandvoort.
Anders dan The Ramblers of The Dutch Swing College Band hebben The Millers geen eigen wikipedia-pagina. Toch gaat het eveneens om een jazzy ensemble, dat zowel Engelstalige als Nederlandstalige (en ook instrumentale) swing brengt. Het draait vooral om oprichter Ab de Molenaar (gitaar) en vocaliste Sanny Day. Tal van bekende en minder bekende musici maakten deel uit van The Millers, zoals Herman Schoonderwalt (klarinet) en Eddy Doorenbos (zang-gitaar) en Coen van Nassou (vibrafoon).

gastbijdrage: Dennis Kivit

Wat is er nou zo leuk aan het repertoire van The Millers? (Genoemd naar hun oprichter gitarist Ab de Molenaar) Toen ik een jaar of 14 was, luisterde ik al graag naar goeie swingende jazz liedjes van onder andere Duke Ellington. En dat is precies het repertoire van The Millers. Ook songs van Frank Sinatra en Nat King Cole, mijn grote zanghelden. Overigens wordt het deze liedjes ook vandaag de dag weer opnieuw uitgebracht door onder andere Robbie Williams en crooner Michael Bublé – die er veel succes mee hebben. Hier vijf van de liedjes die we in Zandvoort gaan brengen:

1) ‘Just a gigolo’ Ja, deze kende ik natuurlijk al van Louis Prima, en ook van David Lee Roth, de zanger van mijn favoriete groep Van Halen! En een jaar of twintig geleden zong ik het ook met Montezuma‘s Revenge, de zeer succesvolle a-capella groep waarmee ik door de Benelux en Duitsland toerde, dit was een van de grootste hits! Hier een oude opname van de versie van The Millers gezongen door hun zanger Eddy Doorenbos.

______________________________________

2) ‘Darling, je vous aime beaucoup’ Hier een liedje van de mooiste stem van de jaren 50: Nat ‘King’ Cole. Als kind hoorde ik hem door de radio heen lachen. Nostalgie.

________________________________________

3) ‘Fly me to the moon’ is natuurlijk de hit van Frank Sinatra, de grootste crooner van vorig millennium en de hardst swingende! Of is het zingende? Niet zo’n mooie warme stem als Cole, maar wat een zanger!

_______________________________________________

4) ‘Het katerlied’ (‘Don’t get around much anymore‘) (duet). Een van de kenmerken van de Nederlandse swing zijn dit soort vertalingen van liedjes van bijvoorbeeld Duke Ellington hier. Lekker zingen met een grappige tekst, hier in de versie van vocaliste Sanny Day.

_________________________________________

5) ‘My baby just cares for me’ Michael Bublé. Een lekker swingend liedje van Nina Simone, althans, zij had er een hit mee in mijn tienerjaren. Voor iedereen wel bekend, en geeft gelijk een lekker gevoel! Dromen over die geliefde die jou op nummer één zet!! En wat leuk is om te weten, het podium de Krocht is natuurlijk voor de wat oudere bezoeker, die deze muziek uit z’n jeugd kent. Uit ervaring weet ik dat het zingen van dit soort liedjes altijd veel vreugde en herkenning bij de luisteraars brengt. Dus heerlijk om te mogen zingen!

 ________________________________________

Nathaly Masclé en Dennis Kivit: Celebrating the jazz van The Millers. 
Jean Louis van Dam, piano – Marcel Booij, bas – Niek van Wiggen, slagwerk.

Zondag 11 september 2022, 14.30 uur, De Krocht, Zandvoort. 

11-09-22 Nathaly Masclé en Dennis Kivit: Tribute to the Millers | Jazz in Zandvoort

Muziekencyclopedie – Millers 

_____________________________________

______________________________________

We stellen jouw beoordeling op prijs.

Klik op een ster om dit artikel te beoordelen

Gemiddelde waardering: 5

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit artikel niet aan jouw wensen voldeed!

Laten we dit artikel verbeteren!

Vertel ons hoe we dit artikel kunnen verbeteren?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare artikelen

Pin It on Pinterest

Share This